Traductor

EL TEMPS QUE PODEU TROBAR

dijous, 30 de juliol de 2009

No tot ès sempre igual

Ja sé que els camvis són difícils de pair. I que a tots ens es difícil acceptar-los o acostumar-nos. A vegades són necessaris i altres vegades són exagerats. La carretera que estan construint a la nostra zona és difícilment equivalent al terreny on ens movem,i a la quantitat de moviment. Que tenim. Si que quan ve l’estiu sóm més i tots volem còrrec on i com?
Però no crec que sigui ideal trinchar el terreny d’aquesta manera. Us copio un escrit de Salvem l’Empordà on ens ho explica millor que jo:


Des de la plataforma Salvem l'Empordà volem mostrar el nostre rebuig a les obres que s'estan realitzant a la carretera C-31 Torroella de Fluvià - la Tallada d'Empordà.Des de la plataforma Salvem l'Empordà rebutgem el projecte de la C-31 tal i com vam fer manifest l'any 2004 durant la tramitació d'aquest projecte. Des de la plataforma es va demanar públicament i en els documents d'al·legacions la retirada d'aquest projecte repetidament durant la seva tramitació. A més, durant la primavera de l'any 2005, un grup de voluntaris a l'entitat van està fent xerrades informatives a la majora de municipis afectats pel projecte explicant en què consistia aquesta obra i explicant l'opinió de Salvem l'Empordà. També s'animava a tots els veïns/es a enviar al·legacions al Departament de Política Territorial i Obres Públiques amb les opinions de la gent del territori.Considerem que aquesta carretera s'havia de condicionar, però aquest projecte és sobredimensionat. Considerem que calia mantenir el màxim possible el traçat existent de la carretera, que es troba curosament situada en el territori, és tangent a la majoria de pobles i històricament inserida en el parcel·lari agrícola. A més, és de traçat molt recte i passa sovint per aquell punt d’equilibri delicat entre la plana i la garriga. En definitiva és un bon exemple de situació d’una infraestructura viària en el territori. En canvi els nombrosos passos elevats de la nova via tallaran successivament la vista oberta de la plana.La plana de l'Empordà és una zona d'alt valor agrícola i destaca en el mosaic paisatgístic que conforma que conté una rica i variada xarxa local de camins que són d'utilitat pels petits trajectes que es fan entre pobles. Aquests nous traçats impliquen la pèrdua d'accés i permeabilitat d'aquests camins històrics. El disseny de la nova carretera és digne de la màxima arrogància enginyeril, ni el desdoblament de la carretera entre Roses i Figueres, amb unes intensitats de trànsit molt més elevades, no conté nusos amb rotondes a diferents nivells.Es va advertir a temps d'aquest desastre anunciat, però el responsables del Departament de Política Territorial i Obres Públiques van optar per no escoltar el territori i ara s'estan veient els resultats.

1 comentari:

sorru ha dit...

Be, com sempre a Salvem l'Empordà no li falta poca raó.El mal govern preten fer una carretera faraonica on n'hi de bon tros convé, la llastima es que no hi ha marxa enrera. Vull recordar la bona feina feta per aquesta entitat, i també la de l'Asterix de l'Empordà en no voler vendre els seus terrenys als especuladors, si no fora aixi ara tindriem infinitat de cases de luxe abandonades per la crisi economica i un camp de golf insostenible a a can vilanera. Ni un pas Enrera davant els atacs dels especuladors al territori!!!!

Suggeriments dels nostres estadants.

Hi hem fet:

Festes d'aniversaris, dinar de casaments informals, Trobades familiars, Calçotades....
Al porxo de la casa s'hi pot fer el àpat i ha espai per les persones + taules auxiliars per aperitui, begudes, cafes....I a dormir ideal per 4p.Coses que els hi han agradat:

Uns amics d' Alemania 4 homes ( de 40 a 50 anys) s'ho van passar d'allò més bé anant d'excursió amb moto de les platges fins als Pirneus!
La familia P i M d'Irlanda entre 50 'i 60 anys els i va agradar molt les visites guiades de l'entorn de S. Dalí( Figueres, Púbol, Pot Lligat...)


Llocs que han agradat a la família D i L . Matrimoni amb 2 nenes de 2 a 5 anys del Nord de França.Fer una passejada a cavall a l’hípica d’Empúries va fer la de 2h i aconsella que has d’estar molt acostumada a muntar però que s’ho passar d’allò més bé.


Passejar a peu pel passeig de Sant Martí d’Empúries i banyar-se en alguna de les platges.


Visitar Banyoles passejar pel llac i banyar-se al port nàutic d’aquesta poblacióEl J i la C del Nord de France una parella entre 50-60 anys em comenten que el que els hi va agradar molt:va ser el bon temps d’estiu que van trobar envers el seu país. Anar a la platja, el mar..


Poder passejar , anar amb bici i gaudir dels caps vespres tranquils del poble.Pobles que els hi agradar per la seva arquitectura o conjunt històric:


Pals, Peratallada , Torroella de Montgrí´.


Per les platges: L’escala, L’Estartit i Roses