Traductor

EL TEMPS QUE PODEU TROBAR

dilluns, 30 de novembre de 2009

D'Empúries a l'Escala

Passeig de Sant Martí d’Empúries.
Una excursioneta per un matí


El Passeig d’Empúries el podem agafar a Sant Martí d’Empúries i anar tot passejant o en bici fins a l’escala. I fins a Montgó arriba el GR. Anem trobant camins que estan indicats per anar seguint el trajecte correcta.. Pel camí trobem l 'entrada a les ruïnes d'Empúries, el jaciment arqueològic de renom universal on podrem visitar la ciutat grega, la ciutat romana i el museu d'arqueologia. El trobarem al Passeig Marítim que uneix l'Escala amb Sant Martí d'Empúries. .
Si fem el recorregut complet coneixerem els punts més bonics i emblemàtics de l'Escala, les seves platges i les zones més turístiques. Podrem agafar-lo per anar a la platja, per anar a comprar, per anar a les ruïnes d'Empúries, per divertir-nos amb els nens etc...
A Sant Martí d'Empúries hi ha una zona de jocs infantils i una àrea de pícnic on podem dinar i on es lloguen cotxes pels nens i hi ha cames elàstiques on els petits podran fer una mica d'exercici. Aquest època de l’any cal que ens abriguem fort ja que el fred i la tramuntana solen ésser habituals en aquesta zona. Però no per això deixa d’esser interessant. Tot al contrari el paisatge d’hivern és ben bónic.
Època recomanable: Es pot fer durant tot l’any, però sense dubtar-ne el millor és defugir l'estiu per gaudir d’un passeig amb tot l’encant de la costa que envolta aquest camí. Eviteu de fer-ho amb perill de mal temps.

Temps estimat: De l’Escala a Empúries i tornada, 1 hora de caminada. De l’Escala a la Torre de Montgó i tornada, 3 hores de caminada, en tots dos casos sense comptar aturades. Total: 4 hores, però es pot fer en dues etapes i aprofitar la d’Empúries per a visitar les ruïnes.

Dificultat: El camí descrit no té cap dificultat. Però, sobretot, cal anar amb precaució de no abocar-se als marges i vigilar quan passem sobre els trams de penya-segats. Malauradament, en algun punt ja hi ha hagut accidents.
Documentació (cartografia i llibres): Alt Empordà. Mapa comarcal de Catalunya – 3. Publicat per l’Institut Cartogràfic de Catalunya. Escala 1:50.000 / Plànol de carrers distribuït per l’Oficina de Turisme de l’Escala. Publicat per SR ASSOCIATS / Passejades per la Costa Brava. Camins de ronda i camins litorals, de Teresa Marquès. Barcelona. Publicat per l’Editorial Columna i Guies Pòrtic.

Dades d'interès: Entre els escalencs il·lustres, cal destacar l’escriptora Caterina Albert, més coneguda pel pseudònim Víctor Català, que es va inspirar en els paisatges escarpats d’aquesta excursió per escriure les seves novel·les. Una altra visita interessant és anar a veure animals salvatges en un espai controlat, en direcció al Montgrí i seguint els indicadors que es troben a la GI-632.

Suggeriments dels nostres estadants.

Hi hem fet:

Festes d'aniversaris, dinar de casaments informals, Trobades familiars, Calçotades....
Al porxo de la casa s'hi pot fer el àpat i ha espai per les persones + taules auxiliars per aperitui, begudes, cafes....I a dormir ideal per 4p.Coses que els hi han agradat:

Uns amics d' Alemania 4 homes ( de 40 a 50 anys) s'ho van passar d'allò més bé anant d'excursió amb moto de les platges fins als Pirneus!
La familia P i M d'Irlanda entre 50 'i 60 anys els i va agradar molt les visites guiades de l'entorn de S. Dalí( Figueres, Púbol, Pot Lligat...)


Llocs que han agradat a la família D i L . Matrimoni amb 2 nenes de 2 a 5 anys del Nord de França.Fer una passejada a cavall a l’hípica d’Empúries va fer la de 2h i aconsella que has d’estar molt acostumada a muntar però que s’ho passar d’allò més bé.


Passejar a peu pel passeig de Sant Martí d’Empúries i banyar-se en alguna de les platges.


Visitar Banyoles passejar pel llac i banyar-se al port nàutic d’aquesta poblacióEl J i la C del Nord de France una parella entre 50-60 anys em comenten que el que els hi va agradar molt:va ser el bon temps d’estiu que van trobar envers el seu país. Anar a la platja, el mar..


Poder passejar , anar amb bici i gaudir dels caps vespres tranquils del poble.Pobles que els hi agradar per la seva arquitectura o conjunt històric:


Pals, Peratallada , Torroella de Montgrí´.


Per les platges: L’escala, L’Estartit i Roses