Traductor

EL TEMPS QUE PODEU TROBAR

dimarts, 15 de desembre de 2009

El Montrgi excursió per un matí

Pessebre escalenc al Montgrí
La secció de muntanya del CER li ha fet arribar
Una vella tradició marca que els grups excursionistes posin un pessebre en algun dels cims més alts del seu entorn. Per això, la secció de muntanya del Centre Esportiu i Recreatiu (CER) ha organitzat, un any més, la pujada al Mont Pla (300 metres), al costat del castell del Montgrí, per tal de dipositar-hi un petit pessebre i una senyera, els quals es retiraran un cop hagin passat les festes nadalenques.

Cap a una vintena de persones van participar aquest diumenge en aquesta activitat, bona part de les quals van fer tota la travessia a peu des de Bellcaire, passant per l'ermita de Santa Caterina i visitant, després, el castell del Montgrí.
Si voleu fer una excursió al Montgrí en aquesta època cal anar ben abrigat, és zona de fred i vent. Però ben equipats i amunt poc a poc.I des de dalt pots tenir una bona vista : Les Medes, El Canigó, El Montseny i d’altres podem observar-los clarament.
Unes 3h anar i tornar tranquil·lament ho podem fer si surtim de Torroella, també podem arribar fins a L’ermita de Santa Caterina i és més curt el trajecte.

Ruta:
Aparquem a la Ronda de Pau Casals de Torroella, a la part alta del poble, on es fa molt evident que és el punt de sortida per arribar al castell. Per ajudar-nos podem anar seguint els senyals municipals que menen cap al punt de sortida del camí que puja al castell. La pujada no té cap complicació, ja que està ben indicada, però és probable que ens desviem en algun dels multiples camins existents. De forma instintiva ens hem d’anar orientant en direcció al coll de Santa Caterina, un coll a l’esquerra del castell (al seu N-O per a ésser més exactes) al qual s’arriba en uns 30-40 min xino xano.

Si pujem des de l’ermita el corriolet ens va marcant el camí fins a la Creu. I de la Creu al Castell hi algunes fites que ens porten al Castell. Que sempre el anirem veient per sobre nostre.

Bona caminada per agafar gana i escalfar-nos a la vora del foc quan tornem a casa.

Suggeriments dels nostres estadants.

Hi hem fet:

Festes d'aniversaris, dinar de casaments informals, Trobades familiars, Calçotades....
Al porxo de la casa s'hi pot fer el àpat i ha espai per les persones + taules auxiliars per aperitui, begudes, cafes....I a dormir ideal per 4p.Coses que els hi han agradat:

Uns amics d' Alemania 4 homes ( de 40 a 50 anys) s'ho van passar d'allò més bé anant d'excursió amb moto de les platges fins als Pirneus!
La familia P i M d'Irlanda entre 50 'i 60 anys els i va agradar molt les visites guiades de l'entorn de S. Dalí( Figueres, Púbol, Pot Lligat...)


Llocs que han agradat a la família D i L . Matrimoni amb 2 nenes de 2 a 5 anys del Nord de França.Fer una passejada a cavall a l’hípica d’Empúries va fer la de 2h i aconsella que has d’estar molt acostumada a muntar però que s’ho passar d’allò més bé.


Passejar a peu pel passeig de Sant Martí d’Empúries i banyar-se en alguna de les platges.


Visitar Banyoles passejar pel llac i banyar-se al port nàutic d’aquesta poblacióEl J i la C del Nord de France una parella entre 50-60 anys em comenten que el que els hi va agradar molt:va ser el bon temps d’estiu que van trobar envers el seu país. Anar a la platja, el mar..


Poder passejar , anar amb bici i gaudir dels caps vespres tranquils del poble.Pobles que els hi agradar per la seva arquitectura o conjunt històric:


Pals, Peratallada , Torroella de Montgrí´.


Per les platges: L’escala, L’Estartit i Roses