Traductor

EL TEMPS QUE PODEU TROBAR

dijous, 3 de desembre de 2009

El Nadal s'apropa a l'Escala

La Mostra de Cuina de Nadal incorpora aquest any la cuina cubana
El Mercat de Nadal tindrà una dotzena de parades
La tradicional Mostra de Cuina de Nadal de l'Escala, que arriba ja a la quinzena edició, posa en marxa aquest any, com a novetat, un taller dedicat a les "cuines del món". L'objectiu es mostrar què cuinen per Nadal a altres llocs del planeta i el taller s'estrenarà amb la cuinera cubana Nancy Aramburo.
La Mostra de Cuina de Nadal es farà del 14 al 16 de desembre i comptarà tabmé amb la presència de Marc Gastons, del restaurant Els Tinars, de Llagostera -una estrella michelin-, que oferirà un plat cuinat a quatre mans amb Jordi Jacas, del restaurant El Molí, de l'Escala.
Com es habitual, durant els tres dies diferents cuiners i cuineres locals, professionals i aficionats, mostraran davant del públic assistent com preparen els seus plats nadalencs. A més, també es podrà veure com es preparen els plats que van resultar vencedors en el concurs de la Festa de l'Anxova. En total hi haurà uns setze plats, un dels quals serà ofert pel centre d'interpretació del peix de l'Escala, Maram. Tot plegat es fa els tres dies al CEIP Empúries.
Mercat de Nadal
D'altra banda, aquest any es posa una altra oferta en aquestes setmanes prèvies al Nadal. Es tracta del Mercat de Nadal que impulsa la Unió de Botiguers i Empresaris Turístics (UBET) i l'Agència de Desenvolupament Econòmic i Turístic (ADET), en què hi haurà una dotzena de parades. S'hi podran trobar tota mena de productes nadalencs, des de plantes a objectes decoratius, pressebres o artesania. La inauguració es farà el 4 de desembre, coincidint amb l'encesa de l'enllumenat nadalenc, però les parades estaran obertes del 5 al 8, aprofitant el pont de la Constitució. El mercat estarà ubicat a l'entorn de la plaça Pekín.

Suggeriments dels nostres estadants.

Hi hem fet:

Festes d'aniversaris, dinar de casaments informals, Trobades familiars, Calçotades....
Al porxo de la casa s'hi pot fer el àpat i ha espai per les persones + taules auxiliars per aperitui, begudes, cafes....I a dormir ideal per 4p.Coses que els hi han agradat:

Uns amics d' Alemania 4 homes ( de 40 a 50 anys) s'ho van passar d'allò més bé anant d'excursió amb moto de les platges fins als Pirneus!
La familia P i M d'Irlanda entre 50 'i 60 anys els i va agradar molt les visites guiades de l'entorn de S. Dalí( Figueres, Púbol, Pot Lligat...)


Llocs que han agradat a la família D i L . Matrimoni amb 2 nenes de 2 a 5 anys del Nord de França.Fer una passejada a cavall a l’hípica d’Empúries va fer la de 2h i aconsella que has d’estar molt acostumada a muntar però que s’ho passar d’allò més bé.


Passejar a peu pel passeig de Sant Martí d’Empúries i banyar-se en alguna de les platges.


Visitar Banyoles passejar pel llac i banyar-se al port nàutic d’aquesta poblacióEl J i la C del Nord de France una parella entre 50-60 anys em comenten que el que els hi va agradar molt:va ser el bon temps d’estiu que van trobar envers el seu país. Anar a la platja, el mar..


Poder passejar , anar amb bici i gaudir dels caps vespres tranquils del poble.Pobles que els hi agradar per la seva arquitectura o conjunt històric:


Pals, Peratallada , Torroella de Montgrí´.


Per les platges: L’escala, L’Estartit i Roses