Traductor

EL TEMPS QUE PODEU TROBAR

dilluns, 18 de gener de 2010

Un nou Parc Natural

Us volia penjar la informació que hi ha a la gencat.cat. en relació al futur Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.
De parlar se’n parla als diaris, a la radio, als pobles....
A veure que serà tot això, són d’aquelles coses que a uns els hi pot anar bé i altres els hi pot ocasionar prous problemes. Hi ha opinió de tots gustos. Depenend dels interesos de cadascú suposo? Serà com la pluja que no plou al gust de tothom.
La pàgina de la Generalitat hi podem trobar això:

Projecte de Llei de declaració del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter
El Govern de Catalunya va aprovar el proppassat 5 de gener de 2010 elevar al Parlament de Catalunya el Projecte de llei per a la Declaració del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.Aquesta proposta de nou parc natural inclou dues reserves naturals parcials, una de marina de les illes Medes i una de terrestre al Baix Ter; una reserva natural integral a la zona emergida de les illes Medes pel seu alt valor; una zona perifèrica de la reserva natural parcial marina; i finalment un àmbit de protecció d’espais agraris. Després del període d’informació pública, el Govern presenta un parc natural de 8.192,19 hectàrees totals de les quals 2.037 són marines.A continuació podeu consultar el projecte de llei, així com els seus annexos:-

Suggeriments dels nostres estadants.

Hi hem fet:

Festes d'aniversaris, dinar de casaments informals, Trobades familiars, Calçotades....
Al porxo de la casa s'hi pot fer el àpat i ha espai per les persones + taules auxiliars per aperitui, begudes, cafes....I a dormir ideal per 4p.Coses que els hi han agradat:

Uns amics d' Alemania 4 homes ( de 40 a 50 anys) s'ho van passar d'allò més bé anant d'excursió amb moto de les platges fins als Pirneus!
La familia P i M d'Irlanda entre 50 'i 60 anys els i va agradar molt les visites guiades de l'entorn de S. Dalí( Figueres, Púbol, Pot Lligat...)


Llocs que han agradat a la família D i L . Matrimoni amb 2 nenes de 2 a 5 anys del Nord de França.Fer una passejada a cavall a l’hípica d’Empúries va fer la de 2h i aconsella que has d’estar molt acostumada a muntar però que s’ho passar d’allò més bé.


Passejar a peu pel passeig de Sant Martí d’Empúries i banyar-se en alguna de les platges.


Visitar Banyoles passejar pel llac i banyar-se al port nàutic d’aquesta poblacióEl J i la C del Nord de France una parella entre 50-60 anys em comenten que el que els hi va agradar molt:va ser el bon temps d’estiu que van trobar envers el seu país. Anar a la platja, el mar..


Poder passejar , anar amb bici i gaudir dels caps vespres tranquils del poble.Pobles que els hi agradar per la seva arquitectura o conjunt històric:


Pals, Peratallada , Torroella de Montgrí´.


Per les platges: L’escala, L’Estartit i Roses