Traductor

EL TEMPS QUE PODEU TROBAR

dijous, 4 de febrer de 2010

Pobles del voltant: Torroella

Torroella és la capital de fet d'un bast territori que aplega diversos pobles de la plana baixempordanesa, conegut amb el nom del Baix Ter. Aquesta àrea limita amb l'Alt Empordà i s'estén des de Colomers fins a la desembocadura del riu a la Gola, aplegant municipis com la Tallada d'Empordà, Verges, Albons, Ullà, Bellcaire d'Empordà, Albons, i fins a cert punt, l'Escala..
El poble de Torroella es troba situat a 6 quilòmetres del mar, entre la muntanya del Montgrí i el riu Ter, dos elements geogràfics que han forjat la forta identitat dels torroellencs. A la costa, a l'extrem nord de la badia on deixa les aigües el Ter, trobem el bonic nucli costaner de l'Estartit, que forma part del mateix terme municipal.

El nucli urbà, tot i no tenir elements arquitectònics molt espectaculars, forma en el seu conjunt un interessant exemple del que va representar el creixement urbanístic medieval prèviament planificat.


El nucli històric és una quadrícula perfecta que s'inspira en la disposició del campanent romà —dos carrers princials i la plaça a l'encreuament d'aquests. Està considerat com l'exemple més important i millor conservat d'aquest tipus a tot l'Empordà i és molt aconsellable la seva visita interessants.
Els dilluns fan mercat allà hi podem trobar tota classe de productes de la nostr a terra.


Les Illes Medes El petit arxipièlag de les Medes està format per set illots i algun escull, que són la prolongació natural del Massís del Montgrí. És un conjunt d'extraordinari interès biològic i geològic. El que determina el seu valor execepcional és sobretot, el seu fons marí.

La Gola del Ter El Ter deixa anar les seves aigües al mar al mig de l'ampla badia que s'estén entre el cap de la Barra de l'Estartit i el cap de Begur, en un paratge d'extraordinària vellesa. La Gola és un dels punts més interessants per visitar del municipi.
És recomanable anar-hi periòdicament i en diferents èpoques de l'any, perquè la seva formació és sempre diferent.


L'ermita de Santa Caterina Es troba situada al fons de la vall de Santa Caterina, al mig del massís del Montgrí. De Santa Caterina ja n’he parlat alguna vegada.
És una excursió típica d'aquesta zona per passejar un matí per exemple.


Suggeriments dels nostres estadants.

Hi hem fet:

Festes d'aniversaris, dinar de casaments informals, Trobades familiars, Calçotades....
Al porxo de la casa s'hi pot fer el àpat i ha espai per les persones + taules auxiliars per aperitui, begudes, cafes....I a dormir ideal per 4p.Coses que els hi han agradat:

Uns amics d' Alemania 4 homes ( de 40 a 50 anys) s'ho van passar d'allò més bé anant d'excursió amb moto de les platges fins als Pirneus!
La familia P i M d'Irlanda entre 50 'i 60 anys els i va agradar molt les visites guiades de l'entorn de S. Dalí( Figueres, Púbol, Pot Lligat...)


Llocs que han agradat a la família D i L . Matrimoni amb 2 nenes de 2 a 5 anys del Nord de França.Fer una passejada a cavall a l’hípica d’Empúries va fer la de 2h i aconsella que has d’estar molt acostumada a muntar però que s’ho passar d’allò més bé.


Passejar a peu pel passeig de Sant Martí d’Empúries i banyar-se en alguna de les platges.


Visitar Banyoles passejar pel llac i banyar-se al port nàutic d’aquesta poblacióEl J i la C del Nord de France una parella entre 50-60 anys em comenten que el que els hi va agradar molt:va ser el bon temps d’estiu que van trobar envers el seu país. Anar a la platja, el mar..


Poder passejar , anar amb bici i gaudir dels caps vespres tranquils del poble.Pobles que els hi agradar per la seva arquitectura o conjunt històric:


Pals, Peratallada , Torroella de Montgrí´.


Per les platges: L’escala, L’Estartit i Roses