Traductor

EL TEMPS QUE PODEU TROBAR

dijous, 25 de març de 2010

Una nova ruta per descobrir

Recuperen l'antiga ruta dels mercaders grecs i romans entre Empúries i Portvendres .
( Noticia d'el Punt)

Recuperar la ruta que feien els mercaders de l'època romana i grega entre Empúries i Portvendres. Aquest és l'objectiu de la iniciativa que s'ha engegat per organitzar, de moment aquest estiu, una ruta turística que permeti als usuaris seguir les passes dels itineraris comercials que es feien fa més de dos mil anys enrere. Sota el nom «La ruta dels antics caboters», està previst que es facin dos viatges a la setmana amb l'objectiu d'explicar la importància històrica del trajecte.
Aquesta és una iniciativa pública i privada que han engegat l'historiador nord-català Robert Saquer i el propietari de Creuers Marenostrum, Josep Ros, però en la qual també s'han implicat els ajuntaments de tots dos municipis, les cambres de Comerç de Girona i Perpinyà i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona. De moment ja s'han fet les primeres trobades per concretar com s'ha de tirar endavant aquest projecte i posar fil a l'agulla perquè la ruta turística estigui operativa la nova temporada d'estiu. De moment, ja se sap que cada viatge es farà amb unes 250 persones i que la ruta tindrà una durada de dues hores aproximadament. Hi haurà un vaixell que sortirà de l'Escala cap a Portvendres un cop per setmana i un altre que farà la ruta inversa també cada vuit dies. El viatge de tornada es farà en autobús. L'objectiu és que, a banda de conèixer l'antiga ruta de les mercaderies en època clàssica, s'aprofiti per mostrar als usuaris els atractius turístics dels dos municipis. En el cas de l'Escala, el conjunt arqueològic d'Empúries i la gastronomia.
L'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, ha valorat que «aquesta és una iniciativa molt important de cara a la promoció econòmica de la zona, amb un discurs històric important pel lligam romà entre Portvendres i Empúries». Per part seva, impulsors de la iniciativa destaquen que «el que es vol fer és fer viure a la gent aquella època i aquella línia marítima, i que la gent pensi quan passem pels penya-segats que per allà fa dos mil anys hi passaven els grecs i els romans». També Josep Ros, responsable de Creuers Marenostrum, concreta la importància d'aquesta nova ruta: «Es farà el mateix que fa 2.000 anys, però en lloc de comerciar amb mercaderies, transportarem gent.»

Suggeriments dels nostres estadants.

Hi hem fet:

Festes d'aniversaris, dinar de casaments informals, Trobades familiars, Calçotades....
Al porxo de la casa s'hi pot fer el àpat i ha espai per les persones + taules auxiliars per aperitui, begudes, cafes....I a dormir ideal per 4p.Coses que els hi han agradat:

Uns amics d' Alemania 4 homes ( de 40 a 50 anys) s'ho van passar d'allò més bé anant d'excursió amb moto de les platges fins als Pirneus!
La familia P i M d'Irlanda entre 50 'i 60 anys els i va agradar molt les visites guiades de l'entorn de S. Dalí( Figueres, Púbol, Pot Lligat...)


Llocs que han agradat a la família D i L . Matrimoni amb 2 nenes de 2 a 5 anys del Nord de França.Fer una passejada a cavall a l’hípica d’Empúries va fer la de 2h i aconsella que has d’estar molt acostumada a muntar però que s’ho passar d’allò més bé.


Passejar a peu pel passeig de Sant Martí d’Empúries i banyar-se en alguna de les platges.


Visitar Banyoles passejar pel llac i banyar-se al port nàutic d’aquesta poblacióEl J i la C del Nord de France una parella entre 50-60 anys em comenten que el que els hi va agradar molt:va ser el bon temps d’estiu que van trobar envers el seu país. Anar a la platja, el mar..


Poder passejar , anar amb bici i gaudir dels caps vespres tranquils del poble.Pobles que els hi agradar per la seva arquitectura o conjunt històric:


Pals, Peratallada , Torroella de Montgrí´.


Per les platges: L’escala, L’Estartit i Roses