Traductor

EL TEMPS QUE PODEU TROBAR

dimarts, 26 d’octubre de 2010

Ja arriba la tramuntana i més forta que mai!!

Vents de més de 140 km/h obliguen a tallar la línia de tren entre Figueres i Portbou
La tramuntana fa baixar les temperatures, provoca les primeres nevades, i les onades poden arribar avui als 6 metres

TVC/xavier valeri/Aniol resclosa
GIRONA DDG

La neu ha arribat a les comarques de muntanya de la província. Dilluns van caure les primeres volves a diversos municipis del Ripollès i Cerdanya amb uns gruixos màxims de fins a dos centímetres. Es tracta, per tant, de la primera enfarinada de la temporada però amb la particularitat que ha arribat amb fortes ratxes de vent del nord que van arribar a superar els 130 km/h al Ripollès. Una tramuntanda va obligar a la Renfe a tallar el servei entre Figueres i Portbou entre les 18.30 hores i fins a les 07.00 d'avui.Si bé es habitual que a Portbou es registrin les ratxes de vent més fortes, no ho es tant a les comarques d'alta muntanya. Al municipi de l'Alt Empordà la Tramuntana va arribar a superar els 140 km/h. I en d'altres municipis com Roses o Sant Pere Pescador el vent va bufar amb una velocitat màxima de fins 84 km/h. En canvi, no es tan habitual que a Ulldeter (Setcases) el vent bufés per sobre del 130 km/h. Un vent que va provocar que la neu s'aixequés i la visibilitat no fos bona. Segons va informar TV3 aquestes condicions climatològiques van obligar a tallar la carretera que comunica l'estació d'esquí amb el municipi. Per la matinada de dilluns a a dimarts, Portecció Civil va alertar que a l'Alt i el Baix Empordà les onades podrien arribar als 6 metres i que les raxtes de vent poden pujar fins als 162 km/h.

Suggeriments dels nostres estadants.

Hi hem fet:

Festes d'aniversaris, dinar de casaments informals, Trobades familiars, Calçotades....
Al porxo de la casa s'hi pot fer el àpat i ha espai per les persones + taules auxiliars per aperitui, begudes, cafes....I a dormir ideal per 4p.Coses que els hi han agradat:

Uns amics d' Alemania 4 homes ( de 40 a 50 anys) s'ho van passar d'allò més bé anant d'excursió amb moto de les platges fins als Pirneus!
La familia P i M d'Irlanda entre 50 'i 60 anys els i va agradar molt les visites guiades de l'entorn de S. Dalí( Figueres, Púbol, Pot Lligat...)


Llocs que han agradat a la família D i L . Matrimoni amb 2 nenes de 2 a 5 anys del Nord de França.Fer una passejada a cavall a l’hípica d’Empúries va fer la de 2h i aconsella que has d’estar molt acostumada a muntar però que s’ho passar d’allò més bé.


Passejar a peu pel passeig de Sant Martí d’Empúries i banyar-se en alguna de les platges.


Visitar Banyoles passejar pel llac i banyar-se al port nàutic d’aquesta poblacióEl J i la C del Nord de France una parella entre 50-60 anys em comenten que el que els hi va agradar molt:va ser el bon temps d’estiu que van trobar envers el seu país. Anar a la platja, el mar..


Poder passejar , anar amb bici i gaudir dels caps vespres tranquils del poble.Pobles que els hi agradar per la seva arquitectura o conjunt històric:


Pals, Peratallada , Torroella de Montgrí´.


Per les platges: L’escala, L’Estartit i Roses