Traductor

EL TEMPS QUE PODEU TROBAR

dimarts, 22 de febrer de 2011

Carnaval, Carnestoltes......tot s'hi val!

L’Arrossada d’Albons
Albons (Baix Empordà)Propera edició: 8 de març de 2011
L’arrós és el protagonista d’alguns dels àpats col.lectius que s’ofereixen en molts pobles, un costum molt antic que té l’origen en els menjars que els senyors feudals de la Catalunya Vella concedien als seus vilatans, i que fins i tot es pot remuntar a l’època romana.
L’Arrossada d’Albons és multitudinària. Es fa el dimarts de Carnaval al camp de futbol, i és acompanyada amb un ball de disfresses, sardanes, cercavila de gegants i d’altres activitats festives.

Una vintena de carrosses inscrites al Carnaval de l'Escala d'aquest any
Es recupera el concurs de fotografia
El Carnaval de l'Escala ja escalfa motors. La rua d'aquest any té una vintena de carrosses i una vintena de comparses inscrites, mantenint la línia de consolidació de l'any passat en una xifra que garanteix una bona coordinació i la fluïdesa del circuit que va des de l'avinguda Girona fins arribar a la Platja.
La festa del Carnestoltes d'aquest any és del 4 al 7 de març. Comença amb la Nit Jove dels Joves Barrakers, que aquest any porten a Removida 80. L'endemà, els petits tindran la cercavila infantil, xocolatada i l'actuació de Jordi Tonietti. A la nit, la comissió de carnaval aposta de nou per un valor segur com és Hotel Cochambre, que l'any passat ja van omplir el pavelló municipal d'esports. Actuaran just després de "Los fabulosos Frik brothers".

El diumenge, la rua, a la qual s'espera que hi participin més d'un miler de persones disfressades, seguida de la sardinada i del dinar de carrosses i comparses. Finalment, el dilluns, dinar de germanor i ball final, amb Kirtana (

Suggeriments dels nostres estadants.

Hi hem fet:

Festes d'aniversaris, dinar de casaments informals, Trobades familiars, Calçotades....
Al porxo de la casa s'hi pot fer el àpat i ha espai per les persones + taules auxiliars per aperitui, begudes, cafes....I a dormir ideal per 4p.Coses que els hi han agradat:

Uns amics d' Alemania 4 homes ( de 40 a 50 anys) s'ho van passar d'allò més bé anant d'excursió amb moto de les platges fins als Pirneus!
La familia P i M d'Irlanda entre 50 'i 60 anys els i va agradar molt les visites guiades de l'entorn de S. Dalí( Figueres, Púbol, Pot Lligat...)


Llocs que han agradat a la família D i L . Matrimoni amb 2 nenes de 2 a 5 anys del Nord de França.Fer una passejada a cavall a l’hípica d’Empúries va fer la de 2h i aconsella que has d’estar molt acostumada a muntar però que s’ho passar d’allò més bé.


Passejar a peu pel passeig de Sant Martí d’Empúries i banyar-se en alguna de les platges.


Visitar Banyoles passejar pel llac i banyar-se al port nàutic d’aquesta poblacióEl J i la C del Nord de France una parella entre 50-60 anys em comenten que el que els hi va agradar molt:va ser el bon temps d’estiu que van trobar envers el seu país. Anar a la platja, el mar..


Poder passejar , anar amb bici i gaudir dels caps vespres tranquils del poble.Pobles que els hi agradar per la seva arquitectura o conjunt històric:


Pals, Peratallada , Torroella de Montgrí´.


Per les platges: L’escala, L’Estartit i Roses