Traductor

EL TEMPS QUE PODEU TROBAR

dimecres, 9 de març de 2011

Carnaval Albons 2011 ( Diumege es farà l'àrròs)
S'havia de fer l’arròs d'Albons, que s'ha traslladat a diumenge dia 13 que ve a causa del mal temps

El Carnaval El Dimarts de Carnaval és un dia no laborable a Albons i un d’aquells dies en què la gent del poble que treballa fora no va a treballar. Alguns diuen que fins i tot inclouen aquest fet, no treballa el Dimarts de Carnaval, en el plec de clàusules del seu contracte laboral. Sigui com sigui, tant la gent del poble com la gent que treballa fora, a Albons aquest dia és dia de festa grossa, de retrobament, de reunió comunitària al voltant d’un bon tiberi. En l’actualitat, per a elaborar l'Arrossada, els dies abans el jovent d'Albons passa de casa en casa cercant tot el material necessari per a fer l'arrossada: diners, tomàquets, ceba i arròs. Avui en dia, l'ajuntament d’Albons col·labora en la organització de la festa i també posa les cadires i les taules al voltant de les antigues escoles. Al llarg del matí, es comencen a encendre els focs i es posen a punt els perols que, convenientment protegits de la tramuntana, serviran per coure l’Arrossada. Uns 20 perols d’aram (12 propietat de l’Ajuntament i la resta procedent dels particulars que els utilitzen per la matança del porc) cuinen els més de 174 quilos d’arròs de Pals que, combinats amb d’altres ingredients, carn i peix i un sofregit especial, serviran per alimentar més de dues mil persones. La gent que vol tastar l’arròs va arribant poc a poc i instal·lant les taules on menjaran els comensals. Durant el dinar es sorteja una cistella d’embotits. A la tarda, les activitats continuen a la sala del Centre Social, amb un ball de saló i el Ball de Disfresses.Text i fotos de: Redacció festes.org ( d'altres anys)


Ingredients i recepta per a l’Arrossada:0,3 litres d’oli 150 grams sde costelló 400 grms de conill 250 grams de salsitxes 400 grams de ceba 450 grams de tomata 270 grams de sèpia 3 litres d’aigua 1 Kg d’arròs de Pals Primer es cou l’oli amb la carn (costelló, conill i salsitxes) i una vegada cuit es retira del foc. Aleshores es fa un sofregit amb ceba i tomata i s’hi afegeix la sèpia. Tot seguit ’hi afegeix de nou la carn i l’aigua. Finalment s’hi fa coure l’arròs de Pals.


Suggeriments dels nostres estadants.

Hi hem fet:

Festes d'aniversaris, dinar de casaments informals, Trobades familiars, Calçotades....
Al porxo de la casa s'hi pot fer el àpat i ha espai per les persones + taules auxiliars per aperitui, begudes, cafes....I a dormir ideal per 4p.Coses que els hi han agradat:

Uns amics d' Alemania 4 homes ( de 40 a 50 anys) s'ho van passar d'allò més bé anant d'excursió amb moto de les platges fins als Pirneus!
La familia P i M d'Irlanda entre 50 'i 60 anys els i va agradar molt les visites guiades de l'entorn de S. Dalí( Figueres, Púbol, Pot Lligat...)


Llocs que han agradat a la família D i L . Matrimoni amb 2 nenes de 2 a 5 anys del Nord de França.Fer una passejada a cavall a l’hípica d’Empúries va fer la de 2h i aconsella que has d’estar molt acostumada a muntar però que s’ho passar d’allò més bé.


Passejar a peu pel passeig de Sant Martí d’Empúries i banyar-se en alguna de les platges.


Visitar Banyoles passejar pel llac i banyar-se al port nàutic d’aquesta poblacióEl J i la C del Nord de France una parella entre 50-60 anys em comenten que el que els hi va agradar molt:va ser el bon temps d’estiu que van trobar envers el seu país. Anar a la platja, el mar..


Poder passejar , anar amb bici i gaudir dels caps vespres tranquils del poble.Pobles que els hi agradar per la seva arquitectura o conjunt històric:


Pals, Peratallada , Torroella de Montgrí´.


Per les platges: L’escala, L’Estartit i Roses