Traductor

EL TEMPS QUE PODEU TROBAR

dijous, 23 de juny de 2011

Nit de Sant JoanLa Flama del Canigo tornarà a córrer el pròxim 23 de juny des de la majestuosa muntanya fins a encendre més de 30.000 focs de Sant Joan arreu de Catalunya. Els actes, però, ja comencen el pròxim cap de setmana amb l'Aplec del Canigó, una trobada on s'inicia aquesta ja tradicional mostra d'unió de les terres de parla catalana.
Quan Francesc Pujades, veí d'Artés de Tec, al Vallespir, va pujar per primera vegada al Canigó (2784 metres) l'any 1955 per emular el poema de Verdaguer, segurament poc es pensava de tot el que vindria darrere. El gest va ser recollit per Tradicions i Costums i pel Cercle de Joves de Perpinyà i va començar-se a estendre per la Catalunya nord i, posteriorment, per tots els Països Catalans.
Extrt de xarxanet.org
La Flama del Canigó és rebuda pel Parlament de Catalunya, ajuntaments, consells comarcals i entitats culturals i esportives.

Cal, doncs, que aquesta Flama del Canigó arribi i es mantingui arreu dels Països Catalans, i que aquest Foc de Sant Joan perduri com a símbol d’esperança i de germanor d’una comunitat que vol i necessita recuperar plenament el seu sentit de Pàtria, socialment justa, políticament lliure, econòmicament pròspera i culturalment dignaSuggeriments dels nostres estadants.

Hi hem fet:

Festes d'aniversaris, dinar de casaments informals, Trobades familiars, Calçotades....
Al porxo de la casa s'hi pot fer el àpat i ha espai per les persones + taules auxiliars per aperitui, begudes, cafes....I a dormir ideal per 4p.Coses que els hi han agradat:

Uns amics d' Alemania 4 homes ( de 40 a 50 anys) s'ho van passar d'allò més bé anant d'excursió amb moto de les platges fins als Pirneus!
La familia P i M d'Irlanda entre 50 'i 60 anys els i va agradar molt les visites guiades de l'entorn de S. Dalí( Figueres, Púbol, Pot Lligat...)


Llocs que han agradat a la família D i L . Matrimoni amb 2 nenes de 2 a 5 anys del Nord de França.Fer una passejada a cavall a l’hípica d’Empúries va fer la de 2h i aconsella que has d’estar molt acostumada a muntar però que s’ho passar d’allò més bé.


Passejar a peu pel passeig de Sant Martí d’Empúries i banyar-se en alguna de les platges.


Visitar Banyoles passejar pel llac i banyar-se al port nàutic d’aquesta poblacióEl J i la C del Nord de France una parella entre 50-60 anys em comenten que el que els hi va agradar molt:va ser el bon temps d’estiu que van trobar envers el seu país. Anar a la platja, el mar..


Poder passejar , anar amb bici i gaudir dels caps vespres tranquils del poble.Pobles que els hi agradar per la seva arquitectura o conjunt històric:


Pals, Peratallada , Torroella de Montgrí´.


Per les platges: L’escala, L’Estartit i Roses