Traductor

EL TEMPS QUE PODEU TROBAR

divendres, 30 de setembre de 2011

L'ESCALA (Alt Empordà)

L'ESCALA (Alt Empordà)
Festa de l'Anxova L'anxova més creativa

L'Escala La Festa de l'Anxova de l'Escala arriba aquest any amb una novetat destacada: la ruta de la tapa d'anxova, que permetrà degustar aquest producte típic en una vintena de petits formats diferents. Entre avui i diumenge, tothom que ho vulgui podrà passejar-se pels locals de restauració del municipi per descobrir la creativitat dels cuiners locals i el que poden oferir a un preu d'1,50 euros per tapa. S'hi podran trobar creacions amb noms tan suggeridors com anxova arrebossada amb reducció de ratafia, galeta d'anxova i pinyons amb confitura de tomata o bistec tàrtar amb anxova i ceps. D'aquesta manera, es vol incidir en la promoció de l'anxova i, al mateix temps, en la dinamització de bars i restaurants de l'Escala.

Per a l'ocasió s'han creat uns carnets que s'aniran segellant a mesura que es vagin consumint les tapes. Tots aquells que n'hagin tastat un mínim de sis entraran en el sorteig d'un lot d'anxoves de l'Escala i un àpat per a dues persones en un restaurant del municipi.

Un jurat amb representants del sector de l'anxova, de la restauració i de l'Ajuntament escollirà la millor tapa i premiarà el seu autor amb 300 euros i una placa de reconeixement. Aquesta competició substitueix el concurs gastronòmic que s'havia fet fins ara amb motiu de la Festa de l'Anxova.

Les activitats al voltant de la festa es concentren el diumenge al matí.
A les onze, a la sala de plens de l'Ajuntament es farà el pregó i l'acte de lliurament de l'Anxova d'Or.
A partir de dos quarts de dotze i fins a les dues hi haurà la degustació popular d'anxoves a la platja i, per acompanyar-la, a les dotze del migdia es farà una cantada d'havaneres a la riba.


Suggeriments dels nostres estadants.

Hi hem fet:

Festes d'aniversaris, dinar de casaments informals, Trobades familiars, Calçotades....
Al porxo de la casa s'hi pot fer el àpat i ha espai per les persones + taules auxiliars per aperitui, begudes, cafes....I a dormir ideal per 4p.Coses que els hi han agradat:

Uns amics d' Alemania 4 homes ( de 40 a 50 anys) s'ho van passar d'allò més bé anant d'excursió amb moto de les platges fins als Pirneus!
La familia P i M d'Irlanda entre 50 'i 60 anys els i va agradar molt les visites guiades de l'entorn de S. Dalí( Figueres, Púbol, Pot Lligat...)


Llocs que han agradat a la família D i L . Matrimoni amb 2 nenes de 2 a 5 anys del Nord de França.Fer una passejada a cavall a l’hípica d’Empúries va fer la de 2h i aconsella que has d’estar molt acostumada a muntar però que s’ho passar d’allò més bé.


Passejar a peu pel passeig de Sant Martí d’Empúries i banyar-se en alguna de les platges.


Visitar Banyoles passejar pel llac i banyar-se al port nàutic d’aquesta poblacióEl J i la C del Nord de France una parella entre 50-60 anys em comenten que el que els hi va agradar molt:va ser el bon temps d’estiu que van trobar envers el seu país. Anar a la platja, el mar..


Poder passejar , anar amb bici i gaudir dels caps vespres tranquils del poble.Pobles que els hi agradar per la seva arquitectura o conjunt històric:


Pals, Peratallada , Torroella de Montgrí´.


Per les platges: L’escala, L’Estartit i Roses