Traductor

EL TEMPS QUE PODEU TROBAR

dilluns, 17 de novembre de 2014

Una web agrupa i situa al mapa els dòlmens, menhirs, poblats i gravats prehistòrics

Extret del diari de girona:

Un nou portal, www.megalitica.cat
 agrupa i situa al mapa els elements megalítics -dòlmens, paradòlmens, coves...-que hi ha a la comarca de l'Alt Empordà , amb informació, fotografies i situant-los al mapa. En aquest moment documenta 117 dòlmens i paradòlmens i 24 menhirs, a banda de més d'un centenar de gravats.
Vicenç Pagès i Modest Soy van començar a treballar en el projecte el 2009 que en aquest moment continua tirant endavant el primer des de l'entitat Via Pirena que presideix. Durant aquest cap de setmana van presentar la iniciativa dins la cinquena edició de les Jornades Empordà, el paisatge com a actiu econòmic.
Pagès explica que arran de la troballa d'un elment megalític a Planells, a Vilajuïga, es van adonar "del desastre que hi ha amb la cartografia". Van començar a agafar el GPS i a marcar-les amb exactitud al mapa.

Suggeriments dels nostres estadants.

Hi hem fet:

Festes d'aniversaris, dinar de casaments informals, Trobades familiars, Calçotades....
Al porxo de la casa s'hi pot fer el àpat i ha espai per les persones + taules auxiliars per aperitui, begudes, cafes....I a dormir ideal per 4p.Coses que els hi han agradat:

Uns amics d' Alemania 4 homes ( de 40 a 50 anys) s'ho van passar d'allò més bé anant d'excursió amb moto de les platges fins als Pirneus!
La familia P i M d'Irlanda entre 50 'i 60 anys els i va agradar molt les visites guiades de l'entorn de S. Dalí( Figueres, Púbol, Pot Lligat...)


Llocs que han agradat a la família D i L . Matrimoni amb 2 nenes de 2 a 5 anys del Nord de França.Fer una passejada a cavall a l’hípica d’Empúries va fer la de 2h i aconsella que has d’estar molt acostumada a muntar però que s’ho passar d’allò més bé.


Passejar a peu pel passeig de Sant Martí d’Empúries i banyar-se en alguna de les platges.


Visitar Banyoles passejar pel llac i banyar-se al port nàutic d’aquesta poblacióEl J i la C del Nord de France una parella entre 50-60 anys em comenten que el que els hi va agradar molt:va ser el bon temps d’estiu que van trobar envers el seu país. Anar a la platja, el mar..


Poder passejar , anar amb bici i gaudir dels caps vespres tranquils del poble.Pobles que els hi agradar per la seva arquitectura o conjunt històric:


Pals, Peratallada , Torroella de Montgrí´.


Per les platges: L’escala, L’Estartit i Roses